Extra subsidie Impuls Muziekonderwijs

Goed nieuws voor scholen die de subsidie-aanvraag al hebben ingediend! Het kabinet verdubbelt het budget voor de laatste aanvraagronde van de subsidieregeling Impuls Muziekonderwijs. Zo kunnen meer scholen de subsidie toegekend krijgen.

De scholen die nog bezig zijn met het afronden van hun aanvraag voor 1 april a.s. maken zo ook nog kans op toekenning! De aanvragen worden namelijk behandeld op volgorde van binnenkomst. Dus nu de pot met geld voller is kunnen er meer scholen gebruik gaan maken van deze subsidie.

waaraan besteden?

De subsidie-aanvraag moet gaan over deze drie onderdelen:

  • structureel muziekonderwijs
  • deskundigheidsbevordering
  • verbinden binnen en buitenschools aanbod

Het accent in de Impuls muziekonderwijs ligt niet op het ontwikkelen van nieuwe methoden of leerlijnen, maar op het benutten van dat wat er al is. Daarom is er voor gekozen dat in het plan de SLO doorgaande leerlijn muziek als uitgangspunt genomen moet worden. Met welke methode je deze leerlijn invult is aan jullie. De methode moet passen bij jullie visie, expertise en ambitieniveau.

Bij een aanvraagt hoort ook een samenwerkingsovereenkomst met minimaal één lokale of regionale culturele instelling met muziekexpertise.

(bron: Fonds voor Cultuurparticipatie)

Sonata Muziekonderwijs kan als één van de samenwerkingspartners worden ingezet om de deskundigheidsbevordering  van de leerkrachten vorm te geven. Kijk voor het aanbod aan training & coaching op trainingen-coaching.
Ook voor advies over het vormgeven van structureel muziekonderwijs op jouw school kan je contact opnemen met Sonata Muziekonderwijs.

Cultuurbrief 2018

Wil je zelf lezen wat de plannen zijn van dit kabinet m.b.t. het cultuuronderwijs? Kijk op Cultuurbrief 2018  . Pagina 10 & 11 gaan over het muziekonderwijs en de verhoging van de subsidie.
Let daarbij op de uiterlijke aanvraagdatum van 1 april a.s.!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: