Sonata Muziekonderwijs

Blog

Volg mijn blog en ontvang gratis: tips voor je muzieklessen, blogs met informatie over muziekles in de klas, updates over subsidies en professionalisering

lydiason

Hoe geef je muziekles in Corona-tijd?

Wat kan je aan muziek doen met je groep binnen de Corona-regels? Mag je samen zingen? Kunnen de kinderen door elkaar bewegen en dansen op muziek? Hoe pak je het hygiënisch aan met de muziekinstrumenten? Allemaal onzekerheden. Maar met handen en voeten kunnen kinderen zelf muziek maken. Veilig op je eigen plekje.

Lees verder »
inzetgebaar samen zingen spelen
lydiason

Lestip 4: Samen beginnen met zingen

Je zingt een stukje van een lied voor en geeft aan dat de kinderen dit nazingen. De kinderen zetten ongelijk in met zingen. Of je klapt een ritme voor en verwacht van de kinderen dat ze dit aansluitend na zullen klappen. Je hoort een ruis aan geklap waar je enigszins het ritme wel in herkend. Hoe los je dit op?

Lees verder »
lydiason

Wat is jouw talent?

In groep 8 is de afscheidsmusical hét evenement van het schooljaar! Zingen, acteren, dansen maar ook decorbouw, het maken van rekwisieten en kledingstukken, het hoort

Lees verder »
lydiason

Wat doet de muziekcoach voor je?

Zoek je begeleiding bij het geven van muzieklessen in je groep? De online muziekcoach helpt je op weg!
Of ben je muziekspecialist op school en zou je wel eens willen sparren met een muziekprofessional? De muziekcoach denkt met je mee!

Lees verder »