Sonata Muziekonderwijs

Muziekcoach

Zoek je begeleiding bij het geven van muzieklessen in je groep? De online muziekcoach helpt je op weg! Of ben je muziekspecialist op school en zou je wel eens willen sparren met een
muziekprofessional? De muziekcoach denkt met je mee!

Ben jij leerkracht van groep 1-2, groep 3 of groep 4 en wil jij leren hoe je leuke en leerzame
muzieklessen kunt geven in jouw groep? Of ben jij de vakspecialist muziek op jouw school en heb jij praktische en organisatorische vragen? Muziekcoaching door Lydia Nagel verdiept je kennis over muziekles en geeft je meer inzicht in goed muziekonderwijs. Ze inspireert en motiveert!

Voor leerkrachten

Voor mij als coach is het boeiend om tijdens de muziekcoaching de ontwikkeling te volgen van de leerkracht en te zien dat al na 3 sessies het zelfvertrouwen van de leerkracht is gegroeid. De
leerkracht bedenkt bijvoorbeeld zelf een muziekles met een liedje, een bewegingsspel en met
muziekinstrumenten. Of hij/zij kan muzieklessen uit de digitale methode aanpassen aan de eigen wensen en vaardigheden.

Gedurende het coachingstraject kan je bij mij terecht met vragen over de voorbereiding van
muzieklessen. Ik geef je didactische tips mee voor het geven van je les. Nadat je de les gegeven hebt, vertel je wat er in de klas gebeurde en geef ik daarop feedback. Deze nabespreking is heel waardevol voor jouw leerproces.

Wil je zelf een muziekles maken voor jouw groep? Ik leer je hoe je de beginsituatie van je groep bepaalt en welke leerstof je per les aanbiedt. Ook krijg je een overzicht hoe je een afwisselende muziekles opbouwt.

Daarnaast kan ik je erbij helpen om lessen uit een digitale muziekmethode te vertalen naar de praktijk. Welke praktische vaardigheden zou je daartoe willen verbeteren? Praktische vaardigheden zijn:

Of wil je zelf een eigen draai aan de methodelessen geven? Jouw groep heeft misschien wel meer behoefte aan bewegen op muziek. Ik leer je hoe je dit aan een bestaande les toe kunt voegen zonder dat je een heel nieuwe les hoeft te maken. Door creatief met de bestaande les om te gaan, kan je meer accent leggen op zingen, bewegen, luisteren, spelen of noteren.

Een belangrijk onderwerp in de muziekcoaching is het klassenmanagement tijdens de muziekles. Ik geef je bruikbare tips over de organisatie van je les waardoor de muziekles beter verloopt. Klinkt dit je als muziek in de oren? Meld je aan voor een coachingstraject!

Muziekcoach Created with Sketch.

Muziekcoach

Vanaf €80,-

Een greep uit leervragen die ik krijg

Voor vakspecialisten muziek

Als vakspecialist muziek ben je al helemaal thuis in het geven van muzieklessen en het organiseren van goed muziekonderwijs op jouw school. Toch heb je ook de behoefte om van tijd tot tijd met een muziekprofessional te sparren.

Ons coaching-gesprek kan gaan over:

Staat jouw vraag hier nog niet bij? Neem contact op en dan hoor ik graag waar ik je mee kan helpen.

Ervaringen van anderen:

Coaching voor leerkrachten:

"Het toepassen van de instrumenten tijdens de lessen gaat me beter af. Ik weet nu wat er aan muziekinstrumenten beschikbaar is op mijn school en wat je met welk instrument kan doen. Ik heb ook veel gehad aan de praktische tips voor het uitdelen van muziekinstrumenten in mijn (kleuter)groep."
Maaike
Leerkracht
Coaching voor vakspecialisten:

"Muziekcoaching is een boost voor je zelfvertrouwen en opent een wereld vol creativiteit en energie"
Ellen
Vakspecialist

Toch op zoek naar iets anders?

Muzieklessen & coaching Created with Sketch.

Muzieklessen & Coaching

€160,- per jaar

Muzieklessen Created with Sketch.

Muzieklessen

€60,- per jaar