Sonata Muziekonderwijs

Wat doet de muziekcoach voor je?

Zoek je begeleiding bij het geven van muzieklessen in je groep? De online muziekcoach helpt je op weg!
Of ben je muziekspecialist op school en zou je wel eens willen sparren met een muziekprofessional? De muziekcoach denkt met je mee!

Voor mij als coach is het boeiend om tijdens de muziekcoaching de ontwikkeling te volgen van de leerkracht en te zien dat al na 3 sessies het zelfvertrouwen van de leerkracht is gegroeid. De leerkracht bedenkt bijvoorbeeld zelf een muziekles met een liedje, een bewegingsspel en met muziekinstrumenten. Of hij/zij kan muzieklessen uit de digitale methode aanpassen aan de eigen wensen en vaardigheden.

Ik kan nu zelf gemakkelijk een echte muziekles opbouwen en daarbij gebruik maken van muziekinstrumenten, ritmes en veel bewegen terwijl ik wel de controle bewaar.
Sofie – leerkracht 

Ook durven deze leerkrachten buiten hun comfortzone te treden en gebruiken dan regelmatig de muziekinstrumenten van school in hun lessen!

Mijn leervraag was: hoe kan ik wat vaker instrumenten gebruiken bij de muziekles en hoe doe ik dat op een leuke, leerzame manier?
Mijn vraag is ruim voldoende behandeld en mijn kennis over het gebruik van instrumenten is toegenomen. Ik durf het nu gewoon. 
Carla – leerkracht

Gedurende het hele coachingstraject kunnen de leerkrachten bij mij terecht met vragen tijdens de voorbereiding van de les.
Ik geef didactische tips die je tijdens je muziekles kan toepassen.
Na je muziekles geef ik feedback op jouw verslag van je les.

Via deze weg wil ik benadrukken dat met een muziekcoach het heel leuk, fijn en zinvol lesgeven wordt. Je krijgt gelijk ondersteuning. De coach denkt mee met jouw les en je werkt aan eigen leerdoelen. 
Rianne – leerkracht

Muziekcoaching bij de muzieklessen geeft je in korte tijd een enorme boost voor je zelfvertrouwen en opent een wereld vol creativiteit en energie!

Klinkt dit jou als muziek in de oren? Meld je aan voor een coachingstraject!