Sonata Muziekonderwijs

December: Muzieklessen voor Sint & Kerst

Voor de thema’s Sinterklaas en Kerstmis is veel liedmateriaal te vinden. Over de verwerking van dit liedmateriaal tot een actieve en leerzame muziekles gaan de muzieklessen bij Sonata Muziekonderwijs! In deze Sinterklaas- en Kerstlessen is volop aandacht voor bewegen, actief meedenken en muziek maken met instrumenten. Koop de download en laat je inspireren!

Na het succes van de Kinderboekenweek- en halloween-muzieklessen zijn nu ook de Sinterklaas- en Kerst-muzieklessen als download verkrijgbaar! Heel handig om deze lessen als inspiratiebron te downloaden zonder dat je vastzit aan een abonnement.

Wat kan je verwachten?

Groep 1-2 | Langzame Piet en vlugge Piet | Koop je kerstboom bij Jeroen
In de muzieklessen voor de kleuters staat bewegen op muziek centraal. In deze spannende decembermaand kunnen de kinderen moeilijk stilzitten. Door actief te bewegen ontladen de kinderen de onrust in hun lijf. Met ritmestokjes spelen de kleuters mee bij het lied of beelden ze het liedje uit.

Groep 3 | Sinterklaas op het dak | O Dennenboom
Ook in groep 3 gaan de kinderen lekker bewegen bij de Sinterklaasles. Op muziekinstrumenten begeleiden groepjes kinderen het rondlopen als Sint, Piet of paard. Bij de Kerstles leren de kinderen om sfeervol muziek te maken op de instrumenten.

Groep 4 | Hoort wie klopt daar? | Vrolijk Kerstfeest
Met de kinderen van groep 4 voer je, bij wijze van tussendoortje of energizer, een klapspel uit naar aanleiding van de gangbare Sinterklaasliedjes. Wil je een stapje verder? In de 2e helft van deze les gaan de kinderen de ritmes van Sinterklaasliedjes opschrijven. In de Kerstles maken de kinderen muziek op melodisch- en ritmisch slagwerk. Met het uitvoeren van de speelpartituur spelen de kinderen een sfeervolle begeleiding bij het Kerstlied.

Kortingscode

Ben je enthousiast over de les(sen) en wil je vaker thematische muzieklessen geven? Neem dan een abonnement! Hiermee krijg je toegang tot verschillende themalessen compleet met bladmuziek, luistervoorbeelden, bordmaterialen en werkbladen. Bovendien vind je in de kaders bij iedere les handige tips voor het geven van muziekles. Bij je download ontvang je een kortingscodeMet deze code krijg je eenmalig 5 euro korting op de aanschaf van het abonnement

Betaling via Ideal | Bancontact | Paypal
Klik de afbeeldingen hieronder om meer te lezen over de doelgroep, de inhoud, de leerdoelen en de voorbereiding van de lessen. Voeg 1 of meer lessen toe aan je winkelmandje. Reken af met Ideal, Bancontact of PayPal. Per omgaande ontvang je de download in je mailbox.
NB: controleer eventueel je spambox als je de download niet in je reguliere mail ziet staan.

Liedjes, luistervoorbeelden en werkbladen
Deze downloads bevatten uitsluitend de tekst van de les. De links* waarnaar verwezen wordt zijn alleen op de website geactiveerd tegen betaling van het abonnement op Muzieklessen. Je kan de download als volgt gebruiken: volg de lesbeschrijving en  óf laat je inspireren om zelf binnen het thema je muziekles verder vorm te geven.
Met een abonnement vind je bij iedere les het liedmateriaal, de luistervoorbeelden, de werkbladen en het bordmateriaal met 1 druk op de knop. Bovendien staan in iedere les didactische tips die je ook bij andere lessen kan toepassen.
* De liedjes/luistervoorbeelden kan je zelf op YouTube opzoeken.