Vanuit de jarenlange praktijkervaring als muziekdocent op muziekscholen en basisscholen liggen er stapels lesideeën op de plank met een vaste opeenvolging van thema’s, met bijpassende liedjes en werkbladen verdeeld over de verschillende leerjaren.
In ieder thema komen steeds andere aspecten van de muziek aan bod: toonsterkte, toonduur, toonhoogte en tempo. Ieder thema wordt ingeleid met een lied. De muzikale tegenstellingen zoals hard-zacht, kort-lang, (om)hoog-(om)-laag en snel-langzaam worden beleefd in beweging. Op muziekinstrumenten leren de kinderen dit verklanken. Via (grafische) notatie kunnen ze spelen wat er genoteerd staat en noteren ze wat ze spelen.

Om leerkrachten te inspireren en met de passie om kinderen op een speelse manier met muziek in aanraking te brengen, worden in blogs de les-ideeën opgeschreven. De les-ideeën zijn geschreven als kant-en-klare muzieklessen die je als leerkracht kan voorbereiden en uitvoeren met je groep. Hier en daar worden ze zelfs ondersteund door instructie-video’s.

Aanvankelijk zijn de blogs gericht op de onderbouwgroepen 1 & 2. Inmiddels staan er ook lessen op voor de groepen 3 t/m 6. De uitbreiding met muzieklessen voor groep 7/8 volgt nog.

Er blijft dus beweging in deze website! Volg de ontwikkelingen door je kosteloos te abonneren en je ontvangt de nieuwste berichten in je mailbox.

groep12 groep34 groep56
blokfluitles