Sonata Muziekonderwijs

Muzieklessen & Coaching

Gratis toegang tot de muzieklessen en 3 online coachingsessies! Raadpleeg de muziekcoach voor: hulp bij de lesvoorbereiding, feedback op de muziekles, het oefenen van muzikale vaardigheden

Bij aankoop van dit abonnement maak je direct gebruik van het thematisch lesmateriaal om je projecten met muzikale activiteiten aan te vullen. Vind je het daarbij fijn dat je tijdens je lesvoorbereiding hulp kan vragen voor de praktisch uitvoering van een les? Of je wil begeleiding bij het verbeteren van je muzikale vaardigheden? Het abonnement ‘muzieklessen & coaching’ geeft jou de mogelijkheid om met mij, de schrijver van de lessen en tevens muziekcoach, via een videogesprek in contact te komen.

De lessen zijn geschreven voor kleuterleerkrachten en de leerkrachten van groep 3 en 4. Per leerjaar vind je meerdere themalessen. Zoek je een ander thema en vind je daarbij een les uit een lager leerjaar dan kan je deze ook gebruiken in jouw groep. Kom je met je zoekopdracht
terecht bij een hoger leerjaar dan krijg je tips hoe je deze les kan vereenvoudigen.

Hulp bij lesvoorbereiding
In de meeste lessen en luisterspellen maak je gebruik van de muziekinstrumenten bij jou op school. De lesbeschrijving geeft stap voor stap aan hoe je de instrumenten gebruikt in je groep. Als je niet uit de voeten kan met de beschrijving en daar een mondelinge toelichting op wenst of samen met mij even de les wil oefenen, kan je op korte termijn een afspraak maken.

Andere onderdelen die je vaak tegenkomt in de thema-lessen muziek zijn: liedjes, beweegspelletjes, luisteroefeningen en schrijfopdrachten. Ook hiervoor geldt natuurlijk dat je mij om raad kunt vragen tijdens je lesvoorbereiding.

Feedback na de les
Je kan ook een coachgesprek aanvragen als je na het geven van een muziekles of luisterspel nog vragen hebt. De muziekles of het luisterspel verliep niet zoals jij verwacht had. Hoe los je dat dan op zodat je een volgende keer beter toegerust bent?

Vaardigheden oefenen
Of merk je na het geven van enkele lessen op deze site dat je bepaalde muzikale vaardigheden nog niet onder de knie hebt? Bijvoorbeeld op de trommel de maat slaan terwijl je een liedje zingt. Met enkele tussenstapjes help ik je op weg en kan je zelf verder oefenen om dit onder de knie te krijgen.

De site is volop in beweging en er worden regelmatig nieuwe thema-lessen toegevoegd. Via de nieuwsbrief word je hiervan op de hoogte gehouden.

Benieuwd naar de onderwerpen van de thema-lessen? Klik hieronder voor een overzicht!
Thema muzieklessen groep 1-2Thema muzieklessen groep 3Thema muzieklessen groep 4

Muzieklessen & coaching Created with Sketch.

Muzieklessen &
Coaching

€160,- per jaar

Nog even op een rijtje

Als vakleerkracht muziek vind ik het altijd interessant om nieuwe lessen te bedenken. Er zijn meerdere manieren om aan een muzikaal leerdoel te werken. Ik gebruik bijvoorbeeld een ander lied of een ander onderwerp. Ik laat de kinderen het verschil tussen hard en zacht uitbeelden in beweging of ik laat ze zien hoe je dit in grafische notatie (het ‘tekenen’ van klanken) kan opschrijven.

Mijn lesvoorbereiding bestaat uit wat korte aantekeningen en in de klas kijk ik met een half oog naar die krabbels in mijn schriftje. Deze krabbels heb ik op deze site uitgewerkt tot lessen die jij als leerkracht nu ook kan geven. Maar ik kan me goed voorstellen dat wat voor mij heel logisch klinkt voor jou verre van logisch lijkt. Het zou jammer zijn als je daardoor een les, of een deel van een les, niet uitvoert.

Zodoende heb ik nagedacht over een manier waarop ik jou kan helpen. Er zijn tegenwoordig legio mogelijkheden om via een videoverbinding elkaar te zien en te spreken. Op je computer, laptop of tablet en zelfs op de telefoon. Als je daar gebruik van maakt, kan ik je op weg helpen als je bijvoorbeeld vastloopt bij je lesvoorbereiding. Als je een voorbeeld ziet, maakt dat een instructie soms duidelijker dan dat je het leest. Wat je bij de ene les van mij leert, kan je in andere lessen ook weer toepassen. Zo maak je optimaal gebruik van de lessen die ik op deze site voor jou heb geschreven.

Kom je er met 3 coaching-momenten toch niet helemaal uit en heb je voor langere tijd mijn hulp nodig, kijk dan naar mijn aanbod ‘Muziekcoaching’.

Lydia Nagel – auteur van de muzieklessen

Toch op zoek naar iets anders?

Muzieklessen Created with Sketch.

Muzieklessen

€60,- per jaar

Muziekcoach Created with Sketch.

Muziekcoach

Vanaf €80,-