Sonata Muziekonderwijs

Muzieklessen voor Kerst

Voor het thema Kerstmis is veel liedmateriaal te vinden. Over de verwerking van dit liedmateriaal tot een actieve en leerzame muziekles gaan de muzieklessen bij Sonata Muziekonderwijs! In deze Kerstlessen is volop aandacht voor bewegen, actief meedenken en muziek maken met instrumenten. Koop de download en laat je inspireren!

Wat kan je verwachten?

Groep 1-2 | Koop je kerstboom bij Jeroen
In de muzieklessen voor de kleuters staat bewegen op muziek centraal. In deze spannende decembermaand kunnen de kinderen moeilijk stilzitten. Door actief te bewegen ontladen de kinderen de onrust in hun lijf. Met ritmestokjes spelen de kleuters mee bij het lied of beelden ze het liedje uit.

Groep 3 | O Dennenboom
De kinderen zijn moe van de 5-december-stress en toe aan kerstvakantie. De sfeerverlichting in het lokaal en de kerstliedjes maken de kinderen heerlijk rustig. In deze Kerstles maken de kinderen bij de kerstboom sfeervol muziek op instrumenten.

Groep 4 | Hoort wie klopt daar? | Vrolijk Kerstfeest
In deze Kerstles leren de kinderen een nieuw kerstlied. Daarbij maken ze muziek op melodisch- en ritmisch slagwerk. Met het uitvoeren van de speelpartituur spelen de kinderen een sfeervolle begeleiding bij het kerstlied.

Hoe kom je aan de lessen?

Klik op de afbeeldingen hieronder om meer te lezen over de doelgroep, de inhoud, de leerdoelen en de voorbereiding van de lessen. Voeg één of meer lessen toe aan je winkelmandje. Reken af met Ideal, Bancontact of PayPal. Per omgaande ontvang je de download in je mailbox. NB: controleer eventueel je spambox als je de download niet in je reguliere mail ziet staan.

Liedjes, luistervoorbeelden en werkbladen?

Deze downloads bevatten uitsluitend de tekst van de les. De links waarnaar verwezen wordt zijn alleen op de website geactiveerd tegen betaling van het abonnement op Muzieklessen. De liedjes/luistervoorbeelden kan je ook zelf op internet vinden.

Je kan de download als volgt gebruiken: volg de lesbeschrijving en/of laat je inspireren om zelf binnen het thema je muziekles verder vorm te geven.

Heb je een abonnement dan vind je bij iedere les het liedmateriaal, de luistervoorbeelden, de werkbladen en het bordmateriaal met 1 druk op de knop. Bovendien staan in iedere les didactische tips die je ook bij andere lessen kan toepassen.