Sonata Muziekonderwijs

Muzieklessen voor Sinterklaas

Voor het thema Sinterklaas is veel liedmateriaal te vindenOver de verwerking van dit liedmateriaal tot een actieve en leerzame muziekles gaan de muzieklessen bij Sonata Muziekonderwijs! In deze Sinterklaaslessen is volop aandacht voor bewegen, actief meedenken en muziek maken met instrumenten. Koop de download en laat je inspireren!

Wat kan je verwachten?

Groep 1-2 | Langzame Piet en vlugge Piet
In de muziekles voor kleuters staat bewegen op muziek centraal. In deze spannende november- en decembermaand kunnen de kinderen moeilijk stilzitten. Door actief te bewegen ontladen de kinderen de onrust in hun lijf. Met ritmestokjes spelen de kleuters mee bij het lied of beelden ze het liedje uit.

Groep 3 | Sinterklaas op het dak
Ook in groep 3 gaan de kinderen lekker bewegen bij de Sinterklaasles. Op muziekinstrumenten begeleiden groepjes kinderen het rondlopen als Sint, Piet of paard. Aan het eind van deze les kunnen de kinderen 3 ritmes herkennen.

Groep 4 | Hoort wie klopt daar? | Vrolijk Kerstfeest
Met de kinderen van groep 4 voer je, bij wijze van tussendoortje of energizer, een klapspel uit naar aanleiding van de gangbare Sinterklaasliedjes. Wil je een stapje verder? In de 2e helft van deze les gaan de kinderen de ritmes van Sinterklaasliedjes opschrijven.

Hoe kom je aan de lessen?

Klik op de afbeeldingen hieronder om meer te lezen over de doelgroep, de inhoud, de leerdoelen en de voorbereiding van de lessen. Voeg één of meer lessen toe aan je winkelmandje. Reken af met Ideal, Bancontact of PayPal. Per omgaande ontvang je de download in je mailbox. NB: controleer eventueel je spambox als je de download niet in je reguliere mail ziet staan.

Liedjes, luistervoorbeelden en werkbladen?

Deze downloads bevatten uitsluitend de tekst van de les. De links waarnaar verwezen wordt zijn alleen op de website geactiveerd tegen betaling van het abonnement op Muzieklessen. De liedjes/luistervoorbeelden kan je ook zelf op internet vinden.

Je kan de download als volgt gebruiken: volg de lesbeschrijving en/of laat je inspireren om zelf binnen het thema je muziekles verder vorm te geven.

Heb je een abonnement dan vind je bij iedere les het liedmateriaal, de luistervoorbeelden, de werkbladen en het bordmateriaal met 1 druk op de knop. Bovendien staan in iedere les didactische tips die je ook bij andere lessen kan toepassen.