Sonata Muziekonderwijs

Doe mee en dans… English wintersongs!

Eindelijk weer eens winter, mét een pak sneeuw! Heerlijk om er buiten van te genieten en daarna binnen weer opwarmen bij de kachel. Helaas is laten de hoge energieprijzen niet toe dat de kachels voluit aanstaan. Ga daarom regelmatig dansen met de kinderen om warm te worden en warm te blijven. Met deze 3 Engelse liedjes doen ze meteen mee!

Groep 1-2

Bij deze pinguindans doen steeds meer lichaamsdelen mee. Een fijne dans om helemaal op te warmen. De volgorde waarin de bewegingen aan bod komen is:

– Rechterarm
– Linkerarm
– Rechterbeen
– Linkerbeen
– Hoofdknik
– Ronddraaien

Handig in dit filmpje is dat de bewegingen in spiegelbeeld worden voorgedaan zodat de kinderen in de klas wel rechts en links meebewegen bij de tekst van het lied.
Gebruik de knop Penguin Dance om het filmpje aan te zetten.

Groep 3

Deze dansvideo is heel energiek! De kinderen bewegen mee met de dansjuf en gebruiken hun hele lijf om lekker warm te worden. Afwisselend met de warming-up beweging doen de kinderen de volgende bewegingen:

– Zijwaartse aansluitpas
– Springen heen en weer
– Lopen op de plek; armen draaien om elkaar heen

Ondertussen leren de kinderen Engelse woorden zoals: morning, afternoon, evening.
Gebruik de knop This is the way we sled om het filmpje aan te zetten.

Groep 4

Dit filmpje nodigt uit om lekker mee te dansen en swing toe te voegen aan de bewegingen. In het couplet zijn dit voornamelijk armbewegingen waarmee de tekst wordt uitgebeeld. In het refrein doen de voeten ook mee en dansen de kinderen zich warm.

De grap van het liedje zit in het opvangen van de sneeuwvlokken:
– met de handen
– met je neus
– met je lippen
– zelfs met je tong!

Dat wordt een vrolijke boel! Doe je dit liedje regelmatig met de kinderen dan zingen ze tenslotte (delen van) de tekst ook mee.
Gebruik de knop Snowflakes Song om het filmpje aan te zetten.

Laat een reactie achter