Sonata Muziekonderwijs

Starten met Boomwhackers Play Along | Les 2

In de eerste les van de serie ‘Starten met Boomwhackers Play Along’ heb je de beginnersvideo’s voor de kinderen van groep 3 en 4 gezien. Lees hier met welke video’s je de boomwhacker-vaardigheid van de kinderen qua tempo en ritme kunt uitbreiden. Zing met de kinderen het liedje in het Engels als extra uitdaging!

Stap 1: Zing de melodie

De melodie van het Engelse liedje Twinkle twinkle little star komt overeen met ons Oud-Hollandse Altijd is Kortjakje ziek.
Wist je dat ook het liedje Olifantje in het bos dezelfde melodie heeft?

In de blog Starten met Boomwhackers Play Along | Hoe bouw je dit op? gaf ik je de belangrijke tip dat je de kinderen eerst het liedje leert zingen voordat je het met ze wil gaan spelen. Kies dan ook één van de 3 Nederlandse versies van het lied om de kinderen vertrouwd te maken met de melodie.

Gebruik de knoppen om één van de filmpjes aan te zetten.

Stap 2: Boomwhacker play along Twinkle Little Star

De uitdaging in deze Boomwhacker play along is het tempo. In dit liedje spelen de kinderen het (simpele!) ritme van de Engelse tekst mee.

Let op: in het Nederlands gebruiken we een sneller ritme in het liedje Altijd is Kortjakje ziek bij de woorden ‘midden in de week’ (in het Engels: ‘how I wonder’). Dit zullen de oplettende kinderen zelf ook ontdekken als ze meespelen op de boomwhackers.

In de Boomwhacker Play Along Twinkle Little Star komt het lied 3 x langs. Het begint met een zichtbaar aftelmoment. Het maantje geeft aan wanneer de kinderen met hun boomwhacker spelen.

Tip: tussendoor is er voldoende tijd om de boomwhwacker door te geven aan een buurman of buurvrouw*. Heb je geen boomwhacker? Zing dan het lied mee (op karaoke-manier komt de Engelse tekst in beeld). Of zing één van de Nederlandse liedsteksten.

Gebruik de knop Twinkle | Play Along om het filmpje aan te zetten.

*Lees ook: Starten met Boomwhackers Play Along | Hoe bouw je dit op? >> Hoe hou ik het overzicht in de klas tijdens het meespelen met de video?

Vergelijkbare video’s

In deze Boomwhackers Play Along-video’s spelen de kinderen ook een eenvoudig ritme van een liedje mee, in een rustig tempo.

Jingle Bells
Eerst langzaam en dan in up-tempo. Een uitdaging!

Banana Phone
In Nederland geen bekend liedje. Heeft een combi van in de maat en ritmisch spelen.

Benodigde Boomwhackers:
C (groot) | D | E | F | G | A

Lees ook de volgende blogs uit deze serie:

Laat een reactie achter